maandag 31 december 2007

soorten gitaren






Op deze wereld zijn verschillende gitaren te kopen alleen verschild de kwaliteit daarvan. Ook is er een grote geschiedenis achter de gitaar en wie had gedacht dat de gitaar afkomstig is van de luit. Een oud midelleeuws instrument. De snaren van de luit waren gemaakt van darmen en klinkt heel smerig maar uit verhalen werkt het wel.










De gewone gitaar zoals de meeste mensen die kennen is een spaanse gitaar ook wel genoemd een klasieke gitaar. Zoals de gitaar genoemd woord bijvoorbeeld spaans of klassiek, geeft dat ook de muzieksoort aan wat je het beste er op kunt spelen. Zo kun je op een klassiek gitaar geen heavy metal spelen. nouja het kan wel maar het klinkt niet.






De elektrische gitaar zoals de meeste mensen die kennen is een fender statocoaster model. die ziet er als volgt uit. Op deze gitaar kun je allerlij soorten muziek dus eigelijk multy functioneel. Alleen je heb er ook weer een versterker bij nodig. Alle soorten muziek kunnen op deze stratocoaster. Alleen sommige muziek stijlen lukken beter op zo'n gitaar.

Aantal bekende gitaar merken : line 6 , fender, square, bc rich, jackson, aria, richwood, gibson.

Geen opmerkingen: